søndag 15. juli 2012

Ullbukser til småjentene.

Tror jeg har nevnt det før, å strikke er ikke min greie. Men, siden jeg liker å spinne ull til garn, måtte noe gjøres...
Etter et besøk hos vår lokale garnforhandler og med gode råd fra damen der, ble det bestilt strikkemaskin.
En enkel manuell, Silver Reed LK150.
Maskinen var grei å lære. Til nå har det blitt strikket ullbukser til tre av våre små barnebarn, og en jakke til meg selv (den skal dere få se litt senere).


Buksene i bildet over ble strikket av Viking Sportsragg, og
som grunnlag til oppskrift ble det brukt Kit nr 55 fra SandnesGarn.
Under strikkingen noterte jeg ned hva som ble gjort underveis, og laget min egen oppskrit i tre forskjellige størrelser. 


Buksen med striper til høyre er strikket av Viking alpaca sport.


Flaskelammene setter tydelig pris på å få selskap av jentene. De springer, danser og hopper i kapp med jentene.Ha en fin søndag:)2 kommentarer:

  1. Gratulerer med ny maskin. Hade en en gang, men klarte å ødelegge den. Må si du har vært produktiv. Det er jo litt arbeid med disse buksene selv om en har maskin. Fargerike og helt sikkert deilige, og nå er de jo vel forberedt på kaldere dager. De er heldige som slik en produktiv og flink mormor.

    Håper du får mange gode sommerdager!

    KariLklem:)

    SvarSlett
  2. Herlige bilder! Jeg må si jeg beundrer dem som klarer å lære seg å betjene en strikkemaskin.. Men så flott å kunne varme, fine klær til barnebarna av hjemmespunnet ull! Siri:-)

    SvarSlett