Kake oppskrifter:

Pastamakin

Egenprodusert pasta smaker godt, og med økologiske egg blir det enda bedre.
Deigen ble godt blandet sammen av durumhvete, egg, god olivenolje og litt salt:

350 gr. durumhvete
1 ts. salt
4 egg
1 liten ss olje

så fikk deigen hvile seg en halv time.


En klump av deigen ble kjørt gjennom maskinen flere ganger,
og med mindre avstand mellom valsene for hver gang.
Til slutt er deigklumpen blitt slik som bildet over viser.

Når all deig er blitt valset ut, legges flakene utover kjøkkenbenken så de får tørke litt.


Her splittes flakene opp til tagiatelle.



Tagiatelle klar til koking :)




________________________
________________________



Lammerull:
Ikke kake, legger det inn her likevel
1 lammesvang
4 ts salt
 litt pepper
1 1/2 ss finhakket løk
1/2 ss gelantinpulver
noen strimler lammekjøtt.
Nettingstrømpe beregnet for mat.
Mengden krydder må reguleres etter hvor stor svangen er.
Skjær bort det meste av fettet på svangen, krydre, strø over  gelantin og løk.
Legg kjøttstrimlene i, rull stramt sammen.
Tre på nettingstrømpe, strømpen kan kjøpes i butikker som selger fersk kjøtt.
Legg rullene i glassfat, ha på salt så rullene dekkes noenlunde. Settes kaldt 3-4 dager og snu rullene 2 ganger daglig.
Kokes 2-2 1/2 t. i vann. Smak til med salt i kokevannet. Rullene skal ikke fosskoke, vannet skal bare så vidt røre seg. Snu rullene i kokevannet hver 1/2 t.

La rullene få avkjøle seg 1/2 t i kokevannet før de tas opp, legges under press.




-----------------------------------------------


Langpannekake med juice:

300 g smør
4 egg
5 dl sukker
3 dl appelsinjuice
7-8 dl hvetemel
8 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver

Smelt smør. Pisk eggedosis. Tilsett det våte og det tørre, blandes forsiktig.
Nederste rille 200 °C ca.25 min.

Glasur:
300 g melis
3 ts vaniljesukker
6 ss mykt smør
6 ss appelsinjuice (prøv deg frem)

Pynt med strimlet appelsinskall.



_____________________________________________

Gode loff

150 g margarin eller smør
6 dl melk
3 dl vann
50 g gjær
2 egg
3 ss sukker
ca. 18-20 dl hvetemel

Lag gjærdeig. Heves. Deles i 4 emner, som hver deles i 3, flettes.
Eller bak ut 4 brød, og klipp et fint mønster med skarp saks.
Heves.
Pensle med egg, strø over sesam eller valmuefrø.
Stekes 2 og 2, 250° C i 10-12 min. på 2.rille.



________________________________________


Marengskake med bær.

4-5 eggehviter,
200 g sukker.
0,5 ts 7% eddik,
1,5 ss maizena.

Fyll: 3-4 dl kremfløte,
3 ts vaniljesukker,
Sesongens friske bær, eller fra fryseren.
Vaniljesaus.

Forvarm ovnen til 180°C. Pisk eggehvite og sukker til marengs i ca. 20 min. Rør inn eddik og maizena til slutt.
Fordel massen som en kake på bakepapir, og lag en liten fordypning på midten. 
Slå ned ovnen til 150°C når kaken settes inn. Stekes 1 1/2 time.
Avkjøl.
Fyll kaken med krem og bær. Hell over litt vaniljesaus.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar