tirsdag 21. september 2010

Plommer.

For 8-9 år siden plantet jeg et Opal plommetre i min mors hage. I alle år har det bare kommet med noen få plommer, tror 5 stykker på det meste. Tålmodighet er en dyd, heter det, og i år plukket vi hele 10 kg! Fantastisk :)
Plommene var søte, saftige og veldig gode. Nå er det mye deilig rårørt plommesyltetøy i fryseren, godt på skiva eller til dessert/kake.


5 kommentarer:

  1. Nam! Frøken Dy ønsker seg også plommetre i hagen... Veldig godt med norske plommer, synd sesongen er så kort.

    SvarSlett
  2. Da må frøken Dy få plommetre i hagen til våren.

    SvarSlett
  3. Tolmodigheten lenge leve. Plommer er nam nammm. Har du prøvd å lune de på stekepannen i en saus av sukker, valnøtter, rødvin og litt juice. Serveres med en klatt krem :))
    Ville bare nevne det.
    Klem fra KariL!

    SvarSlett
  4. Godt å kunne ha litt av kvart i frysaren.
    Og plommesylte er no kjempegodt.

    SvarSlett
  5. Det høres deilig ut,Kari. Det skal prøves.

    Ja, det skal smake godt utover vinteren, Liv Bente. Litt smak av sommer når det er kaldt og det snør.

    Klem til dere begge :)

    SvarSlett